DiFFreight Блог Митне очищення вантажу в США

Митне очищення вантажу в США

Митне очищення вантажу в США

Для багатьох компаній, які вперше відправляють товари в США, митне очищення являє собою досить складний процес. Для реалізації цього процесу потрібні знання особливостей розмитнення вантажів, що ввозяться до Сполучених Штатів. При цьому правильне проходження всіх процедур може значно скоротити час доставки та знизити ризики додаткових витрат.

Більшість торговельних компаній залучають на етапі митного очищення митно-брокерські послуги, оскільки кваліфікований фахівець знає нюанси американського законодавства та особливості бюрократичних процедур.

Що таке митне очищення

Митне очищення вантажу являє собою процес оформлення та реєстрації партії товарів на кордоні з метою легального ввезення або вивезення товарів. Воно регулюється низкою законів і нормативних актів, спрямованих на гарантування безпеки, захист внутрішнього ринку та справедливе стягування мит і зборів. Охоплює перевірку документів, розрахунок мит і податків, а також інспекцію вантажу на відповідність вимогам безпеки й стандартам якості, прийнятим у цій державі.

Види митного очищення

Залежно від типу товару, його характеристик, складу, призначення, може по-різному проходити оформлення документів митного очищення. А саме:

  1. Прискорена процедура для екстрених товарів, які вимагають негайного або пріоритетного ввезення в країну. Прискорене розмитнення США може застосовуватися для медикаментів, швидкопсувних продуктів, гуманітарної допомоги тощо. У цьому випадку передбачається використання спеціальних каналів для прискореного проходження перевірок.
  2. Оформлення під замовлення. Передбачає тимчасове звільнення від сплати мит і податків для товарів, які перебувають на зберіганні під митним контролем. Застосовується для сировини, продукції, яка призначена для подальшого опрацювання, складання або експорту та не буде реалізована на внутрішньому ринку. 
  3. Митне очищення вантажів до прибуття. Дозволяє попередньо надати необхідні документи. Митні органи можуть провести перевірку та розрахунок мита заздалегідь, що значно прискорює процес випуску вантажу після прибуття. Підходить для великих і часто імпортованих вантажів.
  4. Спрощене оформлення. Застосовується для товарів, які вважаються менш ризикованими або мають низьку вартість. Дозволяє мінімізувати обсяг наданих документів. Може включати автоматичну обробку заяв і використання скорочених процедур перевірки. 

Процедура митного очищення в США

Крім особливих видів митного очищення залежно від характеристик товарів існує стандартна процедура, яка включає кілька етапів:

  1. Подання документів. Надання максимально повної інформації про вантаж, що міститься в інвойсах, транспортних документах, сертифікатах походження тощо.
  2. Перевірка документів і вантажу. Митні органи перевіряють надані документи на відповідність і правильність оформлення, а також проводять інспекцію вантажу за необхідності.
  3. Розрахунок і оплата мита, податків, зборів. Суми визначаються на основі характеристик товарів, вартості та країни походження.
  4. Випуск. Якщо митне очищення товару було виконано правильно, вантаж отримує дозвіл на ввезення й допускається до подальшого транспортування або продажу.

Чому в США можуть затримувати товар?

Терміни митного очищення вантажів у США залежать від низки чинників, включно з типом вантажу, обсягом, складністю оформлення документів, а також часом проведення інспекцій та інших перевірок. Зазвичай термін митного очищення становить від кількох годин до кількох днів, але в разі складних або спірних ситуацій він може затягнутися на тижні. Важливо заздалегідь підготувати необхідну документацію і дотримуватися процедур.

Затримка товару на кордоні може статися з низки причин:

  • некоректне оформлення документів або подання неповного пакета документації. Призводить до затримок і додаткових перевірок;
  • порушення правил маркування та пакування. Може стати причиною затримки вантажу на кордоні;
  • неправдиве декларування вартості вантажу. Ця помилка митного очищення може стати причиною накладення штрафів, збільшення сум мит і податків;
  • несвоєчасне подання документів. Істотно збільшує час перебування партії товарів на митниці;
  • неправильне визначення коду ТН ЗЕД. Помилки в класифікації товару за товарною номенклатурою можуть спричинити проблеми з розрахунком мит і податків.

Легке митне очищення в США можливе

Для продавців, які хочуть спростити процес митного очищення в США, очевидним рішенням є звернення до фахівців. Допомогти уникнути помилок і затримок на митниці зможе компанія DiFFreight. Ми організовуємо та здійснюємо логістичні міжнародні перевезення з митним оформленням експорту та імпорту. Митно-брокерські послуги наших професійних фахівців передбачають повний документальний супровід, розрахунок мит і податків, а також консультування з усіх питань, пов'язаних з митними процедурами. Вони візьмуть на себе всі етапи митного очищення товарів для мінімізації ризиків і забезпечення безперебійного постачання.

Корисні статті в нашому Блозі

Як митний брокер DiFFreight допоможе вам з митним оформленням вантажів
Як митний брокер DiFFreight допоможе вам з митним оформленням вантажів Читати статтю
Icon
Бізнес подарунки китайським партнерам
Бізнес подарунки китайським партнерам Читати статтю
Icon
Актуальні топ 5 товарів з Китаю для туризму та подорожей
Актуальні топ 5 товарів з Китаю для туризму та подорожей Читати статтю
Icon