DiFFreight Блог Вимоги Амазон до палет: все, що потрібно знати підприємцям

Вимоги Амазон до палет: все, що потрібно знати підприємцям

Вимоги Амазон до палет: все, що потрібно знати підприємцям

Відповідність правилам Amazon щодо піддонів є важливою для успішного транспортування продукції на склад. Неправильно підготовлені палети призведуть до затримок, додаткових витрат, а в деяких випадках навіть до відхилення вашого замовлення.

Ця стаття допоможе розібратися з вимогами Amazon до піддонів, щоб ви були впевнені, що ваша продукція буде доставлена ​​без проблем.

Чому важливо використовувати правильні піддони 

Використання правильних піддонів є важливим з кількох причин, які мають вплив на безпеку, ефективність та економічність у логістиці та складському управлінні. Ось деякі з них. 

  • Безпека. Правильно упаковані піддони зменшують ризик пошкодження товарів під час транспортування та зберігання, а також захищають працівників складу від травм.  
  • Ефективність. Стандартні розміри та конструкція палет полегшують їх транспортування, обробку та зберігання. Це прискорює процес доставки, економить час та гроші.

Крім того, використання стандартних розмірів піддонів сприяє сумісності з різними логістичними системами та обладнанням. Це забезпечує більш гладку інтеграцію з різними ланками логістичного ланцюга.

Вимоги до піддонів 

Щоб гарантувати безперебійність роботи і доставка товарів на склад Amazon була оперативною, важливо дотримуватися суворих вимог. Ці правила стосуються типу, розміру, ваги, стану, упаковки, маркування та завантаження піддонів.


Характеристики
США
ЄС
Великобританія
Японія
Розмір
101,6 х 122 см
80 х 120 см
100 х 120 см
110 х 110 см
Матеріал
Стандартний, деревʼяний ISPM-15
Стандартний,  дерев'яний ISPM-15
Стандартний,  дерев'яний ISPM-15
Деревʼяний, пластиковий
Тип

1) 4-смуговий каркас;

2) одномісний або подвійний піддон.

1) 4-сторонній доступ EURO або піддон CHEP;

2) одномісний або подвійний піддон

1) 4-смуговий каркас або піддон CHEP;

2) одномісний або подвійний піддон

1) 4-смуговий піддон або одностороння палета;

2) 2-сторонній смуговий піддон і 1-сторонній смуговий піддон;

3) тільки один піддон

Стандарт
Стандарт GMA B або вище
Стандарт GMA B або вище
Стандарт GMA B або вище
-
Максимальна висота

1) 182,5 см для одномісного;

2) 254 см для подвійних піддонів;

3) 127 см для кожного

У Німеччині, Центральній та Східній Європі:

1) 180 см для одномісного піддона;

2) 270 см для подвійного піддона.

У Франції та Італії:

300 см для подвійного піддона

1) 180 см для одномісного піддона;

2) 300 см для двомісного піддона

1) 160 см для однієї палети;

2) 150 см для складу НРТ1

Максимальна вага
680 кг
500 кг
500 кг
1000 кг

Amazon встановив різні вимоги до піддонів залежно від країни

1. Тип палети. Зазвичай Амазон вимагає, щоб палети були дерев'яними та відповідали стандартам ISPM-15 (Міжнародні стандарти з фітосанітарних заходів для дерев'яних упаковочних матеріалів). Це гарантує, що деревина була оброблена таким чином, щоб запобігти поширенню шкідників. 

Amazon рекомендує використовувати стандартні деревʼяні палети GMA B-grade або вище. При транспортуванні продуктів харчування, товарів для здоровʼя, особистого догляду та краси рекомендується використовувати піддони GMA 1A або 1B. Потрібно, щоб вони були 4-сторонніми для забезпечення доступу до товарів з усіх боків.

Як виглядають піддони GMA

2. Розміри. Стандартний розмір палети, який часто використовується в Амазон, — це 48 дюймів на 40 дюймів (приблизно 122 см на 102 см). Максимальна висота — 72 дюйми (182,9 см) для одинарних піддонів і 100 дюймів (254 см) для подвійних.

3. Вага. Максимальна вага однієї палети не повинна перевищувати 1500 фунтів (680 кг). Це гарантує, що вони не будуть занадто важкими для обробки працівниками Amazon.

4. Стан палети. Палети повинні бути в хорошому стані без пошкоджених або виступаючих цвяхів, що можуть становити ризик для безпеки або пошкодити товар або упаковку. Палети повинні бути без слідів плісняви, гнилі або інших видів забруднення.

Дотримуючись цих вимог, підприємці можуть забезпечити ефективність та безпеку доставки своїх товарів на склади Amazon, оптимізуючи логістичні процеси та уникнувши непередбачених збитків або затримок.

Упаковка та укладання товару 

Для надійного захисту товарів під час транспортування потрібно обгорнути всю палету прозорою стретч-плівкою

Кожен товар потрібно упакувати у міцний картонний ящик, відповідний його розміру. Необхідно використовувати якісні наповнювачі та фіксатори, щоб запобігти пошкодженню продукції під час транспортування. Найважчі ящики розміщують на дні палети, а найлегші — зверху. Це гарантує стійкість та запобігає її перекиданню. Усю палету потрібно обгорнути прозорою стретч-плівкою, щоб захистити товари від пилу, вологи та пошкоджень.

Маркування

На кожній стороні палети на зовнішній стороні стретч-плівки слід розмістити етикетку з унікальним ідентифікатором, кількістю одиниць товару та номером партії. 

Етикетка ідентифікатора піддона FBA відрізняється від етикетки ідентифікатора FBA Box

Порядок завантаження

Піддони слід завантажувати в контейнери так, щоб залишалося 6 дюймів (15 см) простору між верхом палети та кришкою контейнера, 3 дюйми (8 см) між штабелями та стінами контейнера та 8 дюймів (21 см) від останнього ряду коробок до дверей контейнера.

Якщо ви шукаєте надійного логістичного партнера, який допоможе вам відповідати всім цим вимогам і гарантувати безперебійність доставки (морська доставка вантажів чи авіа доставка), зверніться до компанії DiFFreight. Наш досвід та експертність в галузі логістики забезпечать, що ваша продукція буде доставлена точно в строк і в ідеальному стані.

Корисні статті в нашому Блозі

Митне очищення вантажу в США
Митне очищення вантажу в США Читати статтю
Icon
Послуга імпортера від DiFFreight: що ви повинні знати
Послуга імпортера від DiFFreight: що ви повинні знати Читати статтю
Icon
Що таке мультимодальні перевезення та які їхні переваги
Що таке мультимодальні перевезення та які їхні переваги Читати статтю
Icon