DiFFreight Новини Можливості для українських виробників з Етсі

Проєкт «UA Global: Etsy Start»

Проєкт «UA Global: Etsy Start»

Чому саме Етсі?

Etsy це платформа, де можна продавати вироби ручної роботи, матеріали для творчої діяльності, вінтажні речі. По суті, власник бізнесу створює тут свій онлайн-магазин. Виробник має можливість просуватися на ринки Канади, США та Європи, адже представники цих регіонів є основними відвідувачами маркетплейсу. 

Загалом умови користування платформою такі: перші 40 одиниць товару можна виставити безкоштовно. Далі діє комісія 5% від вартості виробу й доставки. 

Що пропонує проєкт «UA Global: Etsy Start»?

На представників українського бізнесу мікро, малого та середнього масштабу, які стануть переможцями конкурсного відбору, очікують:

  • $1000 на розробку колекції товарів, тестування маркетингових стратегій та розміщення оголошень;

  • 8 тижнів навчання з менторами, які також даватимуть цінні поради з логістики, митних питань та рекламних кампаній;

  • 10 воркшопів для запуску онлайн-магазину на Etsy;

  • сертифікат на $100 для просування на платформі.

Хто може взяти участь у конкурсі?

Проект розрахований на представників мікробізнесу, малого та середнього підприємництва, які виготовляють хендмейд вироби. Більше шансів на перемогу в конкурсі мають власники творчих та оригінальних виробництв. Наприклад, виготовлення прикрас, декору для свят, керамічного посуду тощо. 

Також перевагу надаватимуть тим бізнесам, які ще не мають магазину на платформі Етсі або створили його не більше, як рік тому. До речі, у конкурсі можуть взяти участь і новачки, які тільки що зареєстрували свій бізнес або планують це зробити. Однак важливо встигнути з реєстрацією до 22 жовтня 2024 року. 

Програма не підходить для виробництв, пов’язаних з медициною, фармацевтикою, високою модою, тютюновими та алкогольними виробами, нафтогазовою промисловістю, зброєю, предметами розкоші. Перед поданням заяви кожному підприємцю варто ознайомитись з правилами платформи Етсі щодо заборонених товарів. 

Яка мета проєкту?

Проєкт реалізовується за ініціативи українського уряду, зокрема Офісу з розвитку підприємництва та експорту, та за підтримки маркетплейсу Etsy, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», громадської організації TECHBUREAU та Укрпошти. 

Головна мета дати можливість кращим представникам малого та середнього українського бізнесу зміцнювати свої позиції, розширюватися та продавати товари на світовому ринку. Як зауважила міністерка економіки Юлія Свириденко: «Одна із цілей стратегії розвитку МСП на 2024-2027 роки, яку затвердив уряд, — підтримка виходу бізнесу на нові ринки. Завдяки її реалізації планується збільшити кількість експортерів до понад 35 тисяч, а обсяг експорту сягне 60 млрд євро…»

Це вже друга ініціатива в рамках підтримки мікробізнесу у виході на глобальний ринок. Перша мала місце у жовтні 2023 року. Тоді маркетплейс Етсі вперше став доступним для українських виробників. В межах проєкту Etsy Payments до платформи приєдналося більш ніж 14 тисяч українських підприємців. До речі, логістична компанія Diffreight має склад у США, та має досвід в роботі з торговим майданчиком Etsy. 

Diffreight надає послуги фулфілменту, що включають автоматичну комплектацію замовлень та процесів складського обліку. Серед інших переваг можливість платити лише за послугу та за місце, зайняте товаром клієнта, а не за оренду порожнього складу чи роботу персоналу. Фулфілмент від Diffreight дозволяє якісно та швидко передавати замовлення для доставки на Етсі. 

Як долучитись до проєкту «UA Global: Etsy Start»?

Для участі потрібно заповнити коротку форму заявки на сайті uaglbl.org. Але спершу необхідно буде авторизуватись, створивши свій кабінет. У заявці слід розповісти про свою діяльність, плани з розвитку бізнесу на майбутнє та можливості, які дає проєкт для вашої справи. Це дозволить комісії визначити, наскільки мотивованими є власники бізнесу та яку користь кожна конкретна справа може отримати від проєкту. 

Подати заявку можна до 1 жовтня 2024 року. Оголошення переможців конкурсного відбору відбудеться 8 жовтня. Кожен учасник отримає листа з результатами на електронну пошту. Якщо у підприємців виникатимуть додаткові питання щодо участі в конкурсі, вони можуть звернутися у службу підтримки [email protected].

Не пропустіть таку можливість для свого бізнесу! Адже це шанс отримати не лише новий простір для розширення, а й цінні знання та навички. Часу залишилось не так багато.

Корисні статті в нашому Блозі

DiFFreight вперше в Україні презентує: унікальний особистий кабінет клієнта
DiFFreight вперше в Україні презентує: унікальний особистий кабінет клієнта Читати статтю
Icon
Китайський Новий рік: як організувати доставку товарів під час свят
Китайський Новий рік: як організувати доставку товарів під час свят Читати статтю
Icon
Дерев'яні палети чи пластикові? Що практичніше у роботі?
Дерев'яні палети чи пластикові? Що практичніше у роботі? Читати статтю
Icon