DiFFreight Новини Тайфун Бебінка, та як це вплинуло на логістику

Наслідки тайфуну Бебінки для логістики

Наслідки тайфуну Бебінки для логістики

У ніч з 15 на 16 вересня потужний ураган накрив східне узбережжя Китаю. В епіцентрі тайфуну опинився мегаполіс Шанхай та сусідні провінції. Шторм 1 категорії зі швидкістю вітру 151 км/год став найсильнішим для країни тайфуном за останні 75 років. Зрівнятися з Бебінкою міг хіба що ураган Глорія, що трапився ще 1949 року. 

Наслідки Бебінки для Китаю 

У провінції Цзянсу тайфун спричинив зливи й сильні вітри, після чого перетворився у тропічний шторм. Загинуло двоє людей. Нещасні випадки трапилися і в місті Чжоуші, де двоє місцевих мешканців потрапили під високовольтну лінію електропередач. 

Загалом ураган пройшовся по Шанхаї, провінціях Аньхой, Цзянсу та Чжецзян. Як наслідок у цих регіонах спостерігалося затоплення доріг, пошкодження будівель, повалення дерев та відключення електроенергії у деяких будинках. Тільки в Шанхаї негода повалила близько 10 тисяч дерев. 


Цьогоріч розпал тайфуну припав на відзначення Свята середини осені. Однак Міністерство НС було готове до реагування на стихію. Так, у Шанхаї були призупинені пасажирські та вантажні перевезення по воді, в аеропортах «Пудун» і «Хунцяо» скасовувалися або переносились рейси. Усього відмінили понад 1400 авіарейсів, а також рейси 570 пасажирських потягів. 

Понад 400 тисяч шанхайців було евакуйовано з їхніх помешкань, розташованих на шляху стихії. А також 9000 мешканців евакуювали з району Чонгмінг. Масштаб урагану змусив залучити до рятувальних операцій близько 56 тисяч фахівців. 

Вплив тайфуну на логістичні маршрути

В межах запобіжних заходів довелося закрити не лише аеропорти, а й Пудунську, Цзиньшанську залізничні колії, високошвидкісні залізничні дороги Ханчжоу-Шеньчжень та Ханчжоу-Нінбо, повністю перекрити сполучення між містами Ханчжоу і Наньчангом, Ханчжоу та Тайчжоу. Був призупинений рух деякими мостами й шосе. 

Оскільки Бебінка принесла потужний вітер та зливи, вантажовідправники та океанські перевізники були змушені призупинити роботу, спричинивши збій у вантажопотоці для підприємств з різних куточків світу. Через порушення графіків відвантажень мав місце ефект пульсації у всіх ланках постачання, адже Шанхай є вагомим центром світової торгівлі. 

У підсумку, це призвело до збільшення термінів постачання. Зокрема, затримка на причалі у Шанхаї тривала від 36 до 60 годин. А на причалі в Нінбо від 24 до 48 годин. 

Окремі вантажні судна, що рухалися в Шанхай, були спрямовані до інших регіональних портів, які вже й так були перевантажені через попередні несприятливі погодні умови. Водночас затримались і внутрішні перевезення з порту. 

Наразі усі вантажні судна з регіонів Цзянсу, Чжецзян та Аньхой затримуються через тайфун. Ситуація невтішна. Адже чимало кораблів, котрі мали вирушити із зазначених китайських портів ще 3 місяці тому, досі не завантажені через зміщення графіків.

Корисні статті в нашому Блозі

Як отримати дозвільні документи самостійно?
Як отримати дозвільні документи самостійно? Читати статтю
Icon
День народження компанії DIFFreight
День народження компанії DIFFreight Читати статтю
Icon
Як електронна черга спрощує життя водіям та перевізникам
Як електронна черга спрощує життя водіям та перевізникам Читати статтю
Icon