DiFFreight Блог Свято Цінмін: правила ділового етикету при веденні бізнесу з Китаєм

Свято Цінмін: правила ділового етикету при веденні бізнесу з Китаєм

Свято Цінмін: правила ділового етикету при веденні бізнесу з Китаєм

Для успішного ведення бізнесу важливо розуміти не лише ділову культуру Китаю, але й особливості звичаїв країни. Одним із китайських традиційних свят є Цінмін, або День поминання померлих, який відзначається на початку квітня.

У цій статті ми розповімо, що таке Цінмін, чому не варто вітати з ним китайських партнерів та як правильно комунікувати з ними під час свята.

Що таке Цінмін?

Цінмін — це одне з найважливіших традиційних свят у китайському календарі, яке відзначається вже понад 2500 років. Цей день присвячений поминанню померлих предків. Китайці відвідують могили своїх близьких, прибирають їх, приносять квіти, їжу та папір для спалювання.

Цінмін також сприймається як час для єднання з природою та роздумів про життя.

Традиції Цінміна

Цінмін — це не просто День поминання, це день, коли сімʼї збираються разом, згадують померлих та насолоджуються весною. Як і будь-яке свято, воно має традиції.

1. Відвідування могил. Китайці відвідують могили своїх близьких, щоб прибрати їх, покласти квіти, фрукти та інші дари. Також вони запалюють пахощі та палять паперові гроші, одяг та інші предмети. Китайці вважають, що покійні можуть використовувати їх у потойбічному світі.

Вважається, що під час спалювання паперових грошей, можна передати предкам матеріальні блага, які їм знадобляться в потойбічному житті

2. Поминання. Сім'ї збираються разом, щоб згадати предків, поділитися історіями та помолитися за їхні душі.

3. Весняні прогулянки. Цінмін також знаменує початок весни, тому люди ходять на пікніки, насолоджуються природою та проводять час з родиною.

У цьому році День поминання померлих припадає на 4 квітня. Майте на увазі, що у період з 4 по 6 квітня в Китаї вихідні. Тому постарайтесь не турбувати китайських постачальників та партнерів у цей час.

Чому не варто вітати з Цінміном?

Згідно з китайським діловим етикетом, не рекомендується говорити про смерть або поминання померлих у неформальній обстановці. Вітання з Цінміном свідчить про некомпетентність та незнання культурних особливостей країни. 

Хоча Цінмін — це одне з найважливіших свят в Китаї, воно несе в собі зовсім інший сенс, ніж аналогічні західні свята. Тому привітання може ненароком образити китайських партнерів або поставити вас у незручне становище.

Як правильно поводитися з китайськими партнерами під час Цінміна?

Для успішного ведення бізнесу з Китаєм важливо розуміти не лише особливості цього свята, але й те, як правильно поводитися зі своїми бізнес-партнерами.

  1. Уникайте ділових зустрічей та переговорів. Цей час китайці присвячують сімʼї та поминанню предків.
  2. Перенесіть заплановані телефонні дзвінки та e-mail-листування.
  3. Якщо вам все ж таки потрібно звʼязатися з китайським партнером під час Цінміна, будьте лаконічні та стримані.
  4. Не даруйте подарунки.

Розуміння традицій та етикету Цінміна допоможе зберегти гарні ділові стосунки з китайськими постачальниками. Знання цих правил допоможуть вам продемонструвати повагу до культури та зробити співпрацю більш приємною та продуктивною.

Звертайтесь до компанії DiFFreight, щоб налагодити та розвивати бізнес з Китаєм. Ми не лише надаємо послуги логістики, а й готові проконсультувати з питань бізнес етикету та культурних особливостей країни. Компанія DiFFreight також надає такі послуги: пошук постачальників у Китаї, здійснює викуп товарів у Китаї та проводить інспекції в Китаї. За більш детальною інформацією зв'яжіться з нами, чекаємо саме на Вас.

Корисні статті в нашому Блозі

Що треба знати про доставку з Китаю: 5 відповідей на популярні питання
Що треба знати про доставку з Китаю: 5 відповідей на популярні питання Читати статтю
Icon
Що включає тариф при морській доставці збірного вантажу з Китаю в Україну
Що включає тариф при морській доставці збірного вантажу з Китаю в Україну Читати статтю
Icon